Matilda Berlin


5 punkter för en hälsosammare vecka

Ett av mina mål för Februari är att toppa formen inför Thailand nästa månad. Men som jag sa så ska jag absolut inte gå på någon diet och träna göra jag redan, så vad ska jag göra då? Jo, jag ska satsa på att vara lite hälsosammare de närmsta veckorna. 

 Nu vill jag utmana dig med! 5 punkter, 1 vecka - vilka är på??
Några kanske du redan göra (stor tummen upp på det!) och några kräver kanske enorm omställning, men hur tillfredsställande blir det egentligen om man inte får kämpa lite för det?

1. Börja varje dag med frukost! 
Ni har säkert hört att det är dagens viktigaste mål! Våra kroppar behöver energin för att starta dagen med, för att inte tala om att det också kickar igång förbränningen. Försök att balansera både kolhydrater och protein för att ge dig en optimal start.
Så något att äta och ett glas med något att dricka varje dag den här veckan. 

 
 Lyxfrulle vs vardagsfrukost framför spegeln
 
 

Har du inte tid att ställa dig och göra frukost på morgonen finns det en massa supertips att ta till!
Till exempel: 

- Förbered en smoothie. Bara att mixa på morgonen!
- Overnight oats
- Chiapudding i glasburk att kunna ta med sig

2. Rör på dig! 

En blandning av både vardagsmotion och riktiga träningspass. Kom ihåg; många bäckar små! Ta trappan istället för hissen, varva att sitta och stå på jobbet om du har möjlighet, låt bilen stå om det är möjligt - ja ni kommer nog på hur många som helst. Ett tips är att ta på dig en stegräknare (eller klicka in i hälsoappen på eran Iphone) och kolla hur många steg ni tar under dagen. Målet är 10 000!

Utmaning då? Minst 2 promenader och 2 träningspass under veckan. Det behöver inte vara någon 3-timmarspromenad och det behöver inte vara ett grisigt gympass. Alla jobbar vi utifrån våra egna förutsättningar! 
En promenad på 30 minuter räcker gott och väl och det finns så mycket bra hemmaträningspass, både på youtube, i olika appar och i ditt huvud. Bara fantasin sätter stopp på vad du kan göra =)

 

 

3. Ät mer frukt och grönsaker!

Alla vet vi att grönt får kroppen att få bra (i balans med tallrikens andra komponenter, såklart)! Så frossa i härliga sallader och grönsaker! Varför inte starta dagen med en härlig smoothiebowl eller avsluta den med en färgglad fruktsallad?

 

4. Gör något som gör dig glad!
Det räcker inte med att kroppen ska må bra, för vad gör det om vi inte är glada? Så gör något bara för dig! Något som gör dig riktigt lycklig! Kanske är det dags att köpa just den där väskan som du suktat efter så länge? Eller klänningen som du vet att du aldrig kommer att använda, men inte kan sluta tänka på? Kaffen på stan du aldrig köper? Eller varför inte ringa en vän du inte pratat med på forever? Gör något som gör dig glad! 

5. Gör något som gör någon annan glad!
Allra helst för någon som absolut inte förväntar sig det!
Det är egentligen så enkelt att göra någon annans dag. Till exempel bjuda över grannarna på fika, betala varorna för personen efter dig i kön på ICA eller bara säga till tjejen som alltid köper kaffe av dig på jobbet att hon ser otroligt fin ut just idag. 
Du gör någon annan glad, vilket i sin tur gör dig oerhört glad och plötsligt lever vi i en mycket bättre värld - enkel matematik!

 

Hoppas ni får en fantastisk vecka nu! <3


 

 

#1 - A M

Grymma tips!!
sv: Hoppas på det :D
Kram

Svar: Tack fina du <33
Matilda Berlin

#2 - Bea

Så himla bra och hälsosamma tips!!

Svar: Tack söting! Hoppas du är på <3
Matilda Berlin

#3 - Annette

Sjukt bra tips :D :D

Svar: Tack finaste du <3
Matilda Berlin

#4 - Emma Broberg

Vilka bra peppiga tips! Lycka till<3

Svar: Tack fining <33
Matilda Berlin

#5 - Anonym

Vilken fin blogg du har 😍

Svar: Tusen tack söta du!
Matilda Berlin

#6 - MartinaOlsson

sv; men ellerhur! :)

Svar: =)
Matilda Berlin

#7 - Isabel Håkansson

Så bra tips!! Behövde de, hihi :D

Svar: Vad kul att höra! Kram
Matilda Berlin

#8 - Zyllah

Alla utom tre håller jag nog till ganska bra. <3

Svar: Grym du är! Då satsar vi på 3 då ;) Kram <3
Matilda Berlin

#9 - Amanda

Så bra tips! :D

Svar: Tusen tack fina du <3
Matilda Berlin

#10 - LIL BABUSTYLE - Chronic pain warrior

åh vilka bra tips och sån inspo!

Svar: Tusen tack finaste du!! <3
Matilda Berlin

#11 - NICOLE

Åh helt missat det här härliga och peppiga inlägget :D Jag antar absolut utmaningen! =) Hoppas din vecka börjat bra, kramar

Svar: Tur att du hittade det då ;) Åhh vad kul! Hoppas din med startat bra =) Kram
Matilda Berlin

#12 - Amanda Jona [SPONTAN]

Alltså åh så bra mål! Själv måste jag nog jobba lite extra på den andra punkten, haha!

Svar: Haha, då KÖR VI!! Kram fining <3
Matilda Berlin

#13 - Heléna

Jag måste ha ett riktigt hälsosamt liv! Punkt 1 - jag äter alltid en ordentlig frukost - check! Punkt 2 - Enligt min iPhone har jag ett snitt på 12700 steg och då avlastar jag den just nu genom att åka kollektivtrafik i jobbet (har under perioder dagar då jag passerar 23000 steg) ;) - check! Punkt 3 - jag äter alltid minst 2 frukter om dagen samt någon grönsak till maten - check! Punkt 4 - jag unnar mig att själv bestämma när jag vill göra saker och njuter av kaffe och serier när jag vill och latar mig när jag vill :D - check! Punkt 5 - jag ler till människor jag möter, hälsar på mina grannar, håller upp dörrar åt människor och lyssnar när de i min omgivning behöver prata av sig :D - check! Bra punkter för ett hälsosammare liv! Kram fina Matilda <333

Svar: Och det märks på din blogg! Du är ju helt fantastisk och det liksom lyser igenom =) Kram underbaraste, finaste Heélna <333
Matilda Berlin