Jag ÄLSKAR maten här, men ska helt ärligt säga att jag just nu saknar fredagsgotte lite granna. När jag kikade igenom mina gamla mobilbilder fick jag syn på en utav dom godaste grejerna jag bakade under förra året (eller någonsin??) - en Daim kladdkaka!
Jag kan inte baka den här, så jag tänkte dela den med er. Berätta gärna om ni gör det och hur den blev! =)
För vem kan tacka nej till det som är kladdigare än kladdigast? Godare än godast? Och dessutom toppat med daim? Det kan liksom inte bli så mycket bättre än så!
RECEPT
Kladdkakan:
Vispa 3 ägg och 3 dl socker poröst.
Rör ned 4-6 msk kakao (jag hade 6), 125 g rumstempererat smör och 1,5 dl vetemjöl däri .
Häll ned smeten i en smörad och bröad form, och grädda i ugnen på 175 grader i 18 minuter.
Låt sedan svalna
Daimtopping:
Smält 50 g smör, 1 dl socker, 1 msk kakao, 1 msk mjölk och 1 msk vetemjöl i en kastrull (koka inte!).
Häll över kakan och toppa med önskad mängd krossad Daim