Matilda Berlin


Like A Bird
Idag vänner har vi gått över Goldengate Bridge, och det roliga är att det har nästan varit det bästa på semestern hittills. Haha! Vi funderade lite kring det och kom fram till att det är nog för att vi inte hade några direkta förväntningar. Jag menar, det är ju liksom en bro. 
En skän promenad fram och tillbaka över den och sen en fantastisk vy från en utsiktspunkt uppe på en stor kulle. Vi lyckades faktiskt timea det så perfekt att precis när vi kom tillbaka till bilen kom dimman in, så när vi var uppe på punkten var det som att vara ovanför molen. Riktigt läckert! 
 
 
 
 
Nu laddar vi om för att ikväll fira halloween. Hemma är det ju inte direkt något stort, men här är det en riktig hägtid. Alla vi har pratat med har önskat oss Happy Halloween och vi har fått veta att dom stänger av hela gator för att kunna dekorera ordentligt. Så det ska bli jättekul att se!
California Wibe
Hej mina vänner!
Idag har vi fått njuta av sol och fantastiskt California väder. Det har faktiskt varit lite molnigt och, kallt är definitivt att ta i med tanke på vädret hemma, men småkyligt de senaste dagarna. Men idag bestämde sig solen för att ta över. Åhh vad man inser hur mycket man saknar solstrålar som värmer mot huden. Helt fantastiskt! 
Idag har vi kört runt en del och fått in en hel del shopping. Dagarna bara flyger förbi, men det känns lite som att vi har hunnit med det mesta vi skulle göra. Sååå skönt! Då kanske jag äntligen kan varva ned lite och ta riktig semester. Jag har haft lite svårt för det eftersom att jag hela tiden varit stressad och velat se till att allt ska hinnas med. Men från och med imorgon hoppas vi på andra bullar!
 
Här kommer lite bilder från idag :) 
 
 
 
En restaurang på Richards lista var The Cheesecake Factory så vi passade på ikväll
 
San Francisco
Vi bor ju under resan i Berkeley, vilket är 20 minuter med BART (tunnelbana) in till själva San Francisco, så igår var vi inne för att se och göra stan. Vi åkte in tidigt, med småpress över hur vi skulle hinna med allt under dagen. Union square, shopping, china town, cable cars, fisherman's och allt annat innan vi halv 6 skulle vara nere vid hamnen för att åka på night tour på Alcatraz. Och som vi förstod det är San Francisco stort (!), o eftersom att det mesta faktiskt är rätt så dyrt här skulle vi självklart promenera för att spara pengarna till något roligare än transport. 
Jag och Richard funderade och disskuterade igår väldigt mycket över allt vi såg och gjorde. Vad kom vi fram till? Jo, vi hade nog för höga förväntningar på allt. Inget var vad vi förväntade oss och ärligt var det mesta besvikelser. 
Missförstå mig inte! San Francisco är en jättemysig stan - verkligen! Men staden som akulle vara såååå stor traskade fram och tillbaka genom hela 3 gånger igår (jätteskönt att det gick snabbt att gå, men vi förväntade oss som sagt att det skulle vara större). Chinatown hade man förväntat sig mer lyktor över gatorna, orginella, starka lukter från restaurangerna och mysigare stämning. Vi förväntade osshelt enkelt typ en scen ur en film. Vilket gjorde att vi blev besvikna även fast det var väldigt uppenbart att vi var i just chinatown. 
 
Så vi lyckades göra hela San Francisco så vi kände oss nöjda, komma ned till hamnen, sitta och vänta (i solen) med en fika i två timmar innan båten ut till fängelset gick.
Älskar att jag har hittat en man som gör allt i samma tempo som jag! Hade jag rest tillsammans med någon museumnörd (no offense) som skulle stanna och kolla på varje byggnad och sevärdhet i timmar hade jag blivit galen. Tacka vetjag att jag har Richard vid min sida <3