Matilda Berlin


Mål för 2017

Efter att ha lyssnat, läst och inspirerats utav många framgångsrika individer har jag förstått att det är oerhört viktigt att sätta upp mål för att komma någonstans. I snart ett års tid har jag haft min topp 3 mål för varje månad, vilket jag såklart kommer att fortsätta med (Januaris mål kommer upp redan imorgon) , men jag har också bestämt mig för att ha 10 mål för 2017.
Medan månads-målen blir förhållandevis kortsiktiga kommer dessa vara lite mer svåruppnåeliga och långsiktiga eftersom att jag har hela året på mig. Vad tror ni om det? =)

Så, mina 10 mål för 2017 är:

1. Jag ska vårda mina vänner mer! Jag vet att jag emellanåt är väldigt dålig på att prioritera mina vänner, vilket jag verkligen skäms och mår dåligt över! Så det ska jag ändra på! Mer luncher, middagar, fikor och fester - mer vänner i mitt liv! Och målet startar med att jag ska se till att lyckas ta mig till Oslo och hälsa på Agnes 

2. Jag ska kunna göra 20 armhävningar på tå! För ett par år sedan var målet 8. Idag klarar jag 12, max 15. Så det är bara att köra på!

3. Att fortsätta resa! Under 2016 besökte jag hela 6 olika länder (bortsett från Sverige, duh!). Och vet ni vad?? Jag fullkomligt älskade det! Vi startar bra med Thailand i Mars, men sen får vi se var världens tar oss =)

 Malta, Helsingfors, Amsterdam och Tokyo

4. Jag ska jobba lagom mycket! Okej, jag vet att mål skall vara mätbara för att veta om man uppnått dem eller ej. Men hur mycket lagom är beror helt på hur mycket jag kommer att plugga, hur mycket extrainkomster jag kommer att ha, hur jag mår (både fysiskt och psykiskt) med mera. Det jag vet är att jag måste ha tillräckligt med pengar på kontot för att aldrig gå back och jag ska inte jobba så mycket att livet springer ifrån mig

5. Jag ska öka antalet unika bloggläsare per dag med 100%! Hundra procent är galet högt - jag vet. Men man måste satsa för att lyckas! 

För det här målet behöver jag er hjälp! Vad vill ni läsa mer om? Vad är bra? Vad är dåligt? Har ni några tips på hur man öka antalet läsare (och inte bara sporadiska bloggare som kikar in, utan folk som faktiskt vill läsa min blogg)?

Och självklart skulle jag BLI SÅ GLAD om ni delade min blogg med era vänner och började följa mig på Bloglovin’ =)

6. Jag ska fortsätta att vårda mitt hår - på riktigt! Minst 4 klippningar under årets gång, till skillnad från de sedvanliga 2

Världens bästa Schampoo, balsam och inpackning hittar ni HÄR 

7. Jag ska bli mer social! Jag ska våga vara jag och prata med mer människor. Inte vara den där som sitter tyst i ett hörn på festen, utan jag ska socialisera och skaffa mig nya vänner

8. Jag ska njuta av sommaren till det fullaste! Under 2016 jobbade jag bort heeeela sommaren. Inomhus. På ett kontor. Nej fyyy! Det FÅR inte ske under 2017. Därför har jag redan nu startat ett sparkonto där jag sätter in 1000 kr varje månad för att kunna vara ledig under hela Juli

 

9. Jag ska köpa en ny dator! Efter att ha varit vänner sedan 2011 börjar min lilla älskling bli lite småslö. Men utan någon superinkomst och med tanke på både punkt 3 och 8 är en MacBook Pro’s prislapp inget man kan hosta upp till bara sådär

10. Varje månad ska jag göra något speciellt för någon jag inte känner eller någon som inte förväntar sig det! Det betyder inte att jag ska överraska Richard med en extra speciell middag eller säga till Moa att hon har fint hår, för det gör jag varje gång jag ser henne, haha! Nej, det ska vara något större. Som att betala maten för den som står i kön efter mig på ICA eller erbjuda en gammal dam skjuts eller något á la pay-it-forvard-style =)

 


 

Årets sista dag

Godmorgon hjärtan! Då var vi alltså där - årets sista dag. Jag tänkte precis skriva var tog året vägen??, men vet ni vad? Det känns faktiskt som att året har varit väldigt långt och att jag har hunnit med så mycket!
Det är så många som skriver att äntligen är det slut på det här skitåret och låt 2017 bli mitt år, men så är det verkligen inte för mig. Året har haft sina ups and downs, men blir 2017 lika bra som 2016 har varit så kommer jag att skratta mig lycklig =) 

 Idag ska jag iväg och köra årets sista träningspass, som blir lite Sh'bam, och förhoppningsvis hinna luncha/fika med Agnes och kanske några fler vänner innan vi ska iväg på kvällens festligheter.
Jag har förresten inte berättat hur vi ska fira va?
Vi ska faktiskt på maskerad med Day of The Dead-tema, vilket verkligen ska bli såå kul! Så här är det ingen paljettklänning eller stilettklackar som gäller. Nope! Min klänning kostade hela 30kr och inhandlades på Kupan (röda korset) haha! Jag lovar att ni ska få se bilder sen =) 
Hur ska ni fira?

Hoppas ni får ett underbart slut på året! <3

 
 
 
Jag bjöd Richard på middag igår, MUMS säger jag bara! =)
 
 

2016 i bilder 3/3
 
Den 31a Augusti fick vi nycklarna till VÅR lägenhet! EN lägenhet som VI äger tillsammans - och min första lägenhet. Det var verklgien en sån stor dag! 
 
 
Och två dagar senare åkte jag på årets stora träningshöjdpunkt - One Live i Stockholm. När jag kom hem igen hade Richard och grabbarna rivit ur hela vardagsrummet. Snacka om chock, haha!
 
 
I september var det sen min tur att fylla år, vilket firades med en massa bakat och tårta såklart. Och för att lugna er som kommer ihåg att Richard helt glömt att köpa någon födelsedagspresent till mig, kan jag bersätta att han kompencerade upp det med årets julklapp. Med råge!
 
 
Den största delen utav hösten har bestått av totalrenovering av lägenheten. Vilken kommer att fortsätta i vår, och då har vi det roliga kvar - kök och badrum...
 
 
Jag har ALDRIG rest utomlands så många gånger som jag gjort under 2016, vilket jag fullkomligt ÄLSKAR! Bästa resan måste dock ha varit den till Tokyo. Ni bara måste åka dit någon gång! 
 
 
Lite snö fick jag i alla fall uppleva när jag åkte med familjen till Fjällen. Där jag också trotsade min rädsla för fåglar
 
 
På vägen hem besökte vi Farmors grav för första gången! Och sen, sen var det nästan jul!
 
 
Så där har vi det 2016 i kronologisk ordning. Men jag har också hunnit med:
 
 
- Ett antal olika set med naglar. Vilka är era favoriter??
 
 
- Gått från mörkhårig till blond (för första gången sen ajg gick i 7:an)
 
 
- Börjat använda kjolar, vilket jag nu fullkomligt ÄLSKAR!
 
 
Så, jag kan inget annat än att hålla tummarna för att 2017 blir minst lika bra!