Matilda Berlin


Ska jag ta en chokladbit?
 I MADE IT!
Jag tog mig, likt en sengångare, igenom ytterligare en torsdag. Hur kan det vara att dom alltid är så sega? Kanske har det att göra med att det är så nära fredagen? Kanske med att jag alltid ser fram emot torsdagsträningen? Eller så är torsdagar utdömda att helt enkelt vara sega?
 
Samtidigt är torsdagskvällarna bland de bästa jag vet. Vetskapen om att jag tagit mig igenom dagen och att det nu är hela 7 dagar kvar tills nästa ger mig något slags lugn i kroppen. Den feelingen plus endorfinerna från kvällens zumba och CX gör att min hemlagade Pad Thai sitter bättre än någonsin. Så mumsigt med thai-mat! 
Jag funderar just nu lite på att starta en film (hur länge tror ni att jag orkar hålla mig vaken?😉) och bara koppla bort allt för resten av kvällen. Kanske tända ett par ljus och smyga ut till skafferiet och plocka fram lite choklad? Ja, så får det bli!
Kram på er mina hjärtan!
 
 
Things I Love #5
 Jag tror att dom flesta i min ålder kan hålla med mig när jag säger att skolan har förstört mycket mat för oss. Bland annat tyckte jag verkligen, VERKLIGEN inte om fisk fram tills att jag blev kanske 13. Fiskpinnar gick ned, men jag åt varken lax eller torsk. Till slut lyckades mamma och pappa (efter många försök) laga torsk både jag och mina syskon faktiskt åt. Sakta med säkert tog vi oss vidare på fiskpaletten och idag äter jag fisk minst en gång i veckan.
Men jag har fortfarande jättesvårt för smaken av hav.
 

Mamma och pappa har alltid älskat sushi och många gånger lagat det hemma. Och dessutom sa alla mina vänner att det var sååå gott. Men som ni förstår klashade inte riktigt avsmaken av hav med rå fisk för mig.
Jag är dock en sån som alltid smakar och vill lära mig att tycka om allt, så jag hade en liten smaka-på-sushi-rutin: Ta biten, stoppa i munnen, grimasera, tugga, grimasera, svälj och ta en stor klunk cola. 

 Men så är jag ju lite (väldigt) underlig ibland, så efter alla dessa år med mina sushiritualer kan ni kanske förstå Richards förvåning när han på min 19-års dag frågar vad jag vill äta till middag och jag svarar sushi. För att inte tala om mammas min när hon fick det här återberättat, haha! 

Idag fullkomligt äääälskar jag sushi! Jag lagar det ofta och gärna och då helst själv - för då kan man göra precis hur många som helst ;)

Att visa uppskattning

Godmorgon alla underbaringar! 

Hur fantastiskt är det inte att det är fredag imorgon? För att inte tala om att det är Juli - kan ni förstå??
Var tog juni vägen? Jag är nästan lite rädd för att Juli kommer att springa lika snabbt, men känner att nu tusan ska jag få den är månaden att räkans. 
Något som slog mig var dock att alla pratar om att nu är det verkligen sommar, nu ska dom göra allt, få sommaren att bli den bästa i deras liv. Visst är det fantastiskt, men för mig är det dom där småsakerna i vardagen som verkligen räknas. Det är sällan man reflekterar över dom, så här kommer en liten lista med saker i min vardag jag är lite extra tacksam för: 

- Svenska jordgubbar, eller rättare sagt gotländska jordgubbar. Fukost, lunch, desert, mellis - ja säg någon gång man inte vill ha jordgubbar

 

- Att jag har en stark, frisk, fungerande kropp! Vet ni att jag inte haft en enda sjukdag sedan i februari (peppar, peppar) då jag gick hem 2 timmar tidigare? När jag sist var hemma en hel dag minns jag inte ens

- Att mina blommor ska få barn. Jag hörde en intervju med PT-Fia där hon kläckte ur sig denna underbara fras, haha! Jag har världens mest ogröna fingrar och lyckas aldrig hålla blommor vid liv. Chockerande nog har jag ett par gröna växter som ännu inte dött. OCh hör och häpna när det helt plötsligt började växa nya skott och vi fik åka hem till mamma för att plantera dom i store krukor. Liksaså bestämde sig helt plötsligt bade min och Richards orkidéer för att vakna till liv. Vi är båda alldeles hysteriska över dessa små knoppar och skott. Helt underbart!

 - Ögonfransförlängning! Fy så skönt det är att slippa tänka på allt vad mascara heter. Och framförallt nu under sommaren på stranden och så vidare

 - Att jag har mina underbara föräldrar så nära och ha vetskap om att dom alltid finns där oavsett vad!